Què és un Burofax electrònic?

by | 18 maig 2021 | Burofax electrònic | 0 comments

El burofax va néixer com un servei que millorava el correu certificat, ja que aquest acreditava l’origen i la destinació, el moment d’enviament i de recepció, i el lliurament d’un document, però no el seu contingut. Així, per poder tenir una prova davant de tercers també del contingut del missatge enviat, es va crear el burofax.

El Burofax electrònic, com pots comprovar en el document d’evidències que generem, és la versió digital del Burofax tradicional, ja que acredita el mateix: el contingut del correu electrònic enviat, l’emissor, el destinatari, el dia i l’hora de l’enviament, i el dia i l’hora del lliurament. Aquest document se signa digitalment i s’hi afegeix un segell de temps, de forma que el contingut del document és inalterable. Es tracta, per tant, d’una prova fefaent, que custodiem durant cinc anys, i que pots descarregar del nostre núvol sempre que vulguis sense cap cost extra.

Els avantatges del Burofax electrònic davant del burofax

Ara que ja sabem què és un burofax, vegem els avantatges del burofax electrònic en comparació amb el burofax tradicional:

  • Més fàcil d’utilitzar: enviar un burofax electrònic és tan fàcil com enviar un correu electrònic, l’única diferència és que, abans d’enviar-lo, has de posar al camp Còpia (CC) la nostra adreça certificadora: correu@certificat.burofaxelectronic.cat.
  • Pots adjuntar documents: si en el correu electrònic afegeixes documents en format PDF o imatges, aquestes també s’inclouen al certificat. Pots afegir fins a 20 MB.
  • Envia-ho quan i des d’on vulguis: evidentment, pots enviar-lo des de l’ordinador del teu despatx, o bé des de la tauleta còmodament a la butaca de casa teva, o bé des del mòbil mentre fas un cafè tranquil·lament.
  • Envia-ho com un SMS: també tens la possibilitat d’enviar-ho en format SMS. En aquest cas, l’extensió màxima és de 612 caràcters per cada SMS, podent concatenar fins a 5 missatges.
  • És immediat: tant si ho envies com un correu electrònic o com un SMS, saps que el destinatari el rebrà després de només uns segons. I en pocs minuts, rebràs el document d’evidències de la comunicació.
  • Notifiquem l’obertura: en el cas d’enviar-ho per correu electrònic, quan s’accedeix al missatge generem un Addendum.
  • Automatitzable: l’enviament de qualsevol correu electrònic es pot automatitzar fàcilment, i gràcies a la nostra API d’ús gratuït, pots integrar en els teus sistemes l’enviament per SMS o el llistat amb tots els documents d’evidències, per exemple.
  • Sense canviar els teus hàbits: en molts casos, la digitalització de processos ve acompanyada d’una nova forma de fer les tasques, que necessita un temps d’adaptació i d’aprenentatge; però en aquest cas, la digitalització és tan fàcil com enviar un correu electrònic.

I no ens oblidem del preu

I finalment, i quedar fora de la llista no vol dir que sigui menys important, el preu: només 1 €. Per menys del que costa un cafè, pots enviar un burofax electrònic per correu electrònic a un destinatari, amb fins a 5 MB de fitxers adjunts. O bé el pots enviar per SMS amb un màxim de 612 caràcters.

Necessites enviar un burofax? Que sigui electrònic!

I tu, el fas servir? Ja l’has utilitzat? El recomanaries?

Eduard Salla Simó
Eduard Salla Simó

Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes per la UdL, Màster en Direcció de Màrqueting i Publicitat per la UOC, Certificat en Lideratge UX (UX-PM L3) per la UX Alliance.

Amb més de vint anys d’experiència en el desenvolupament web, i més de 10 en el comerç electrònic, lidero l’equip de Desenvolupament de negoci de Lleida.net intentant apropar al gran públic el complex món dels serveis de confiança i la signatura electrònica, buscant oferir serveis i solucions flexibles, intuïtives i adaptades a les particularitats dels nostres usuaris, i contribuint al fet que el procés de transformació digital sigui igual d’efectiu que de senzill.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *