El burofax va néixer com un servei que millorava el correu certificat, atès que aquest només acreditava el lliurament d’un document, però no el seu contingut. Així, doncs, per poder tenir una prova davant tercers de l’enviament d’un contingut, es va crear el burofax, que acredita el contingut del text, com ja hem comentat, i també l’emissor, el destinatari i la data d’enviament.

El Burofax electrònic, com pots comprovar al certificat que generem, acredita el mateix: el contingut del correu electrònic enviat, l’emissor, el destinatari, el dia i l’hora de l’enviament, i el dia i l’hora del lliurament. Per tant, es tracta d’una prova fefaent, que custodiem durant cinc anys.

Els avantatges del Burofax electrònic davant del burofax

A més del caràcter provatori, el Burofaxelectrònic té altres avantatges. Destaca per la seva facilitat d’ús, l’envies com si fos un correu electrònic normal, des del teu gestor de correu habitual (Outlook, Thunderbird, etc.), o bé des de la pàgina web de Gmail, de Yahoo, etc, i només has de posar en el camp còpia (CC) la nostra adreça certificadora (correu@certificat.burofaxelectronic.cat). Evidentment, pots enviar-ho des de l’ordinador del teu despatx, o bé des de la tablet còmodament a la butaca de casa teva, o bé des del mòbil mentre prens un cafè tranquil·lament.

Un altre avantatge és que pots certificar el contingut d’un SMS, o bé el d’un correu electrònic, podent adjuntar documents sencers de fins a 5 MB, i fins i tot imatges o fotografies, en cas que disposis d’ells en paper. A més, en pocs minuts tindràs el certificat acreditant el lliurament de la teva comunicació.

I no oblidem el preu. Per l’enviament d’un burofaxelectrònic pagues 1 €, preu que pots rebaixar si recarregues més de cinc burofax electrònics.

Si necessites enviar un burofax, que sigui electrònic!

L’utilitzes? L’has fet servir ja? El recomanaries?