Burofax Electrònic: què és i per què hauries d’utilitzar-lo

by | 23 juny 2021 | Burofax electrònic | 0 comments

Potser encara no saps què és el burofax electrònic, per això avui volem explicar-te que és i els beneficis que pot aportar a la teva empresa. Estalviaràs temps i diners, ja que és un servei molt econòmic i fàcil d’usar.

Fins fa ben poc, l’enviament d’un burofax era realment pesat i llarg. La necessitat d’anar a una oficina de correus, fer cua, confiar que el carter fes bé el lliurament i rebessis el justificant de recepció… Ara, això s’ha acabat.

Ara sí, sense endarrerir-ho més, aquí et deixem el funcionament i alguns dels beneficis del burofax electrònic, perquè puguis estalviar temps i diners amb cada burofax que hagis d’enviar.

Burofax Electrònic: què és i per què hauries d’utilitzar-lo

3

Què és el Burofax Electrònic?

És una comunicació electrònica certificada establerta per mitjans telemàtics en la qual una tercera part, aliena a la comunicació, dona fe que s’ha produït aquesta comunicació. En el cas de Burofax Electrònic, Lleida.net actua com a tercer de confiança, validant les comunicacions electròniques via correu electrònic i SMS.

Una vegada enviada la comunicació a través de l’SMS o del correu electrònic, es genera un document que acredita l’enviament, el lliurament, el contingut i les adreces electròniques o telèfons de totes dues parts. A més, en cas de necessitar-ho, podràs emprar el document que se’t lliura, com a prova de la comunicació davant qualsevol Jutjat o Tribunal.

3

Com funciona el Burofax Electrònic?

El primer pas és registrar-te a la plataforma. Un cop t’hagis registrat, rebràs gratis dos Burofaxos Electrònics perquè puguis provar el servei sense cap compromís ni cap cost.

La plataforma només la necessitaràs per enviar Burofaxos Electrònics per SMS, per comprar crèdits i poder fer més enviaments, i per a configuracions que només hauràs de fer una vegada, com per exemple seleccionar si vols rebre el document d’evidències al teu correu electrònic, l’idioma del document d’evidències, i si vols afegir més adreces electròniques a la llista blanca (això et permetrà enviar correus electrònics certificats des de qualsevol adreça que tinguis en aquesta llista).

Per enviar un Burofax electrònic per SMS, hauràs de fer-ho des d’un simple formulari en el qual introduiràs el número de mòbil al qual vols enviar l’SMS, un remitent, que pot ser el teu propi mòbil o bé el nom de la teva empresa, i el text de l’SMS.

També tens l’opció de carregar llistes de contactes per fer enviaments massius.

Si per contra prefereixes enviar un Burofax per correu electrònic, amb incloure l’adreça certificadora correu@certificat.burofaxelectronic.cat al camp CC n’hi haurà prou.

Pot semblar massa fàcil, però és que ens agrada fer les coses fàcils 🙂

Una vegada enviat el missatge, rebràs el document d’evidències, on s’indica el moment de l’enviament, el moment del lliurament, el contingut i les adreces electròniques o telèfons tant del remitent com del destinatari.

A més, aquests documents els tindràs disponibles a la plataforma en línia, on els podràs trobar fàcilment i descarregar-los sense cap cost extra per si en algun moment els necessites. Aquesta custòdia al núvol dels documents d’evidències és, per defecte, de 5 anys.

3

Descobreix què en pensen altres empreses

Enviant-se el certificat en un entorn electrònic, és possible certificar-ne la recepció?

Sí, segons l’article 28.2 de la Llei 34/2012, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic (LSSI*):

S’entendrà que s’ha rebut l’acceptació i la seva confirmació quan les parts al fet que es dirigeixin puguin tenir constància d’això.

* Es presumirà que el destinatari pot tenir la referida constància des que el missatge hagi estat emmagatzemat en el servidor en què estigui donada d’alta el seu compte de correu electrònic, o en el dispositiu utilitzat per a la recepció de comunicacions.

3

Quins problemes soluciona?

  • La demora en el lliurament del burofax al seu destinatari, en segons que tipus de comunicacions pot suposar greus problemes (per exemple, una notificació d’acomiadament lliurada tard).
  • El preu elevat del burofax tradicional.
  • No és un procés digital: no es pot automatitzar, no es pot integrar, no es pot fer un seguiment precís de l’estat de la comunicació, no es pot emmagatzemar en el núvol, no es pot usar en qualsevol moment ni en qualsevol lloc.
  • Necessitat d’espai físic per a emmagatzemar els documents, així com la dificultat i lentitud de cercar-los quan es necessiten.
  • El desplaçament a una oficina de correus cada vegada que necessitis enviar un burofax. A més d’haver d’esperar les cues i perdre encara més temps.
3

Costos del Burofax Electrònic

La bona notícia és que el servei de Burofax Electrònic s’adapta a les necessitats dels clients i només pagues pel que utilitzes.

Per començar, tens dues proves gratuïtes perquè puguis saber, sense cap cost, si és el què estàs buscant.

El cost per enviament d’un Burofax electrònic, sigui per SMS o per correu electrònic, és d’1 €, comparat als 13 € que costa enviar-ho per Correos. A més d’estalviar-te diners per enviament, t’estalviaràs molt temps i no serà una cosa tediosa fer l’enviament d’un burofax ni hauràs d’aprendre a usar cap eina nova.

Una vegada ho tinguis clar, pots comprar els crèdits que necessitis per començar a utilitzar el servei i una vegada els gastis recarregar-lo de nou. No hi ha costos mínims, ni una quota mensual, i els crèdits no caduquen mai.

3

Casos d’ús

En el sector legal s’utilitza per a comunicacions de realització d’auditories, enviament de condicions de contractació, comunicació laude a les parts d’un litigi comercial, notificació d’impagats de quotes, i una llarga infinitat de més casos.

Per a les immobiliàries és útil en l’enviament de contractes signats, gestió d’impagaments, notificació de condicions contractuals o notificacions a propietaris o arrendataris, per exemple.

En serveis públics s’usa per a l’enviament de contractes de nous serveis o subministraments, notificació i registre de l’acceptació de les condicions contractuals, reclamació de saldos i deutes, notificació de talls de subministrament, notificació d’alta en fitxers morositat…

Altres usos del burofax electrònic són els següents:

  • Certificació d’enviament de contractes laborals
  • Comunicacions internes (Recursos Humans)
  • Comunicació finalització de contracte
  • Comunicació de canvi d’horaris en un torn
  • Notificació de beques o ajudes
  • Notificació a l’administrat d’expedients
  • Notificació de multes o sancions
  • Recepció fefaent de denúncies telemàtiques
  • Enviament de notificacions administratives
  • Enviament de les condicions de les pòlisses
  • Confirmació de comunicats de baixa i alta de treballadors
  • Comunicació de canvis en les condicions contractuals
  • Confirmació de la recepció d’incidències
3

Conclusió

El Burofax Electrònic és una solució fàcil d’utilitzar que s’adapta a les necessitats de la majoria de les empreses, siguin grans o petites, i independentment del seu sector, gràcies al seu baix cost, a la seva disponibilitat immediata just després de donar-se d’alta, a la inexistència de quotes ocultes ni mensuals, i al seu ús fàcil i intuïtiu.

Si vols provar-ho sense cap cost ni compromís, dona’t d’alta clicant el següent botó, i et regalem 2 Burofaxos electrònics perquè puguis provar tant la seva versió SMS com la seva versió per correu electrònic:

June Aguado Casillas

June Aguado Casillas

Amb 4 anys d’experiència en Màrqueting Digital i venint d’un món d’startups, emprenedoria i innovació, després de realitzar el grau de LEINN (Lideratge emprenedor i innovació) a la Universitat de Mondragón; avui dia formo part del departament de Desenvolupament de Negoci a Lleida.net com Analista de Màrqueting.

La nostra missió principal és apropar els serveis de notificació i signatura electrònica a la resta d’empreses, fent que aquests siguin més fàcils d’usar i comprensibles per a la resta d’usuaris.

Gràcies als nostres serveis podem donar suport a les empreses que volen aconseguir una transformació digital fàcil i senzilla.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *